![]() |
Łotr - cień i balans - Wersja do druku +- Duel Online - Forum (https://www.duelonline.pl/forum) +-- Dział: O grze (https://www.duelonline.pl/forum/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Zmiany w grze/Pomysły na rozwój gry (https://www.duelonline.pl/forum/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: Łotr - cień i balans (/showthread.php?tid=452) |
Łotr - cień i balans - Dark Vego - 05-02-2014 Witam, mam dwie propozycje dotyczące walki z łotrami i walk łotr vs łotr. Pierwsza propozycja dotyczy walki z łotrem gdy ten używa skilla [cien].. Proponuję by dało się trafić łotra gdy jest na cieniu na takich samych zasadach jak zabójce, Herszta czy lodową zjawę, więc jeśli trafimy w pole na którym łotr jest na cieniu to będziemy mieli szanse go zabić. Zmusi to również łotra do umiejętnego bicia i robienia uników. Druga propozycja to lekki balans między walkami łotr vs łotr. Biorąc pod uwagę walkę knecht 70 poziom z knechtem 100 poziom, ten słabszy logicznie oczywiście nie ma większych szans na pokonanie dużo bardziej doświadczonego knechta. W walce łotr 70 poziom z łotrem 100 poziom już tak jednoznacznie to nie wygląda, ponieważ 30 poziomów mniejszy łotr bez problemu zabija 100lvl łotra. Proponuję zatem wprowadzenie lekkiego balansu w walce : * Jeśli łotr A posiada 12 poziomów mniej od łotra B to jego bonus "łotra" nie daje mu +3 siły/lvl tylko +2 siły/lvl * Jeśli łotr A posiada 12 lub więcej poziomów mniej od łotra B to jego bonus "łotra" nie daje mu +3 siły/lvl tylko +1 siły/lvl Zapraszam do dyskusji ![]() RE: Łotr - cień i balans - Miscuamacus - 05-02-2014 jestem za bardzo dobry pomysl ![]() Pierwszy pomysl troche nie fjajny bo po to lotr ma skil cien zeby nikt go nie widzial i zeby nie wiedzial skad go bije ![]() RE: Łotr - cień i balans - ModernWar - 05-02-2014 1. Nie. Nie zgodzi się na to żaden łotr. Stoje przed wioską na cieniu wyjdzie zasłona i mnie zabije bez problemu. 2. Nie. Trudno jest zabić na 70 lv łotra na 100..... nawet na cieniu muszę w niego 4-5 ciosów a on na mnie 1-2 RE: Łotr - cień i balans - Stedor - 05-02-2014 Bardzo mi sie Twoje pomysły podobaja. RE: Łotr - cień i balans - Miscuamacus - 05-02-2014 do mondera ... 1. jak jestes na cieniu to cie ktos widzi? 2. Twoim zdaniem 4-5 ak to jest duzo ? ( to jest nic ) RE: Łotr - cień i balans - Asdator - 05-02-2014 Pierwszy pomysł to powinien być wprowadzony od zawsze, jest to potrzebne i nie ma o czym gadać bo cień daje wielką przewagę łotrowi ![]() ![]() Drugi pomysł też jest potrzebny bo tak jak opisałeś na przykładzie knechtów 20 czy 30 lvl różnicy to zajebiście dużo, a łotry 60-70 zabijają mnie na 2 hity z cienia więc bez urazy ale troche nie fair, nie po to przeexpiłem pół życia żeby nie mieć z tego przewagi nad mniejszymi xD RE: Łotr - cień i balans - ModernWar - 05-02-2014 1. Stoisz przed wioską czyli masz prawdopodobieństwo że cię trafi 33% bo masz 3 kratki na których możesz stać 2 tak to dużo bo musisz gonic a ty masz mnie na 1 cios RE: Łotr - cień i balans - Asdator - 05-02-2014 1.Mówie że cień to duża przewaga więc przeciwnicy powinni mieć możliwość jakoś ją zneutralizować 2.co RE: Łotr - cień i balans - ModernWar - 05-02-2014 Duzo daje ten bonus od honoru i to jego wina a nie złego zbalansowania. zabierzcie bonus z honoru a będzie git RE: Łotr - cień i balans - Asdator - 05-02-2014 Ta a potem będziesz płakał że craftera nie ranisz xd |