09-11-2013, 08:10
(09-11-2013, 01:00)karjonos napisał(a): Wyobraź sobie, że w I i II edycji zasłony zdominowały flagi, żadna inna postać praktycznie się nie liczyła. Wystarczyła zasłonka i 2 łotrów do nękania łowców.Ja tam bardziej pamiętam że Ty zdominowałeś flagi, nie potrzeba było nikogo innego. Moim 82 łotrem byłem za słaby by Cie zranić.
W drugiej edycji zasłonowcy przynajmniej mogli ze sobą walczyć. Nawet łotrzy i łowcy zasłonki powstawały (na wyższym poziomie silniejsi od knechtów).
Co do parowania i broni nie trudno zmienić im statystyki np. krzyżakowi dać 8 parowania zwykłego, ale to by się odbiło na zasłonowcach bo teraz nie ważne ile akcji poświęcisz na zasłonkę i tak dostaniesz 20.
Ale wracając do zasłon, było tak że byli silni bo nie było max lvl.
Zakładając że trzeba dać około 50 lvli w parowanie by być w miarę bezpieczniejszym, to na 120 lvlu możesz dać 70 awansów w inne skille, a na 70 lvlu możesz dać 20 awansów w inne skille. Więc jakbym miał być nie do trafienia to miałbym 300 siły ciosu..
Chodzi o to by wypośrodkować, nie żeby zasłona była nieśmiertelna, ale żeby było na nią te 10/20%, ale niech też bije za coś a nie że inni będą mieć na mnie 50% a ja będe ich bił po 2/3. Póki co jest słabe eq nie ma za bardzo błyskotek z atakiem i nie ma jeszcze tyle mikstur to zasłonki mają dość łatwo, ale jak tylko to wszystko się zacznie pojawiać to już będzie słabiej.
Poza tym to zostałem jednak wprowadzony w błąd. Proszę wskazać mi miejsce w którym w zasadach gry pisze o tym że zasłony się redukują. Przeczytałem całe zasady i nie znalazłem najmniejszej wzmianki o tym. Więc trochę to nie fair wobec mnie, gracza który robi zasłonowca i spotyka się z tak niemiłą niespodzianką po tylu dniach expienia prawda??