Liczba postów: 30
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Rozumiem Twoje stanowisko. Mi wystarcza jasna instrukcja w zasadach gry co do zasłony. Tobie jak widać nie. Ciężko Ci będzie coś wskórać, aby zmienić to w grze. Ale skoro już wiesz jak działa zasłona, to po co to gmatwać? Każdy przyzwyczajony jest do tego systemu jaki jest od lat.
Liczba postów: 8
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Mam tylko nadzieję że wiadomo o co mi chodzi z tymi nazwami.
BTW: Tylko teraz robienie zasłonowca staje się trochę bezsensowne. Fakt nie przeczytałem żadnych reguł bo jak ja miałem zasłonowca w 1wszej edycji to parowanie z mieczy wchodziło w mnożnik, mnożnik był taki że co lvl dochodziło 6 zasłony a nie 5, i zasłona nie kasowała zasłony.
Teraz będzie tak na 70 lvlach:
Ja dając 35lvli a parowanie będe mial około 250 zasłony. Mój przeciwnik mając 170 ataku bazowego, założy zielone oko + talizman szczęścia i będzie miał 210 ataku, użyje zasłony i zdejmie mi 45%, + użyje flachy, albo krwii, czyli będzie miał na mnie 30%, lub 60% on w 6 akcji mnie zabije a ja go będe bił po 2/3.
Skoro tyle itemów i używek daje atak to może wprowadźmy też jakieś itemy dające unik??
Mój przeciwnik będzie mógł użyć używki dającej mu +55 ataku, a ja? Jest jakaś używka dająca unik? Bo w poradnikach nie ma nic takiego stąd wnioskuje że nie ma...
Liczba postów: 73
Liczba wątków: 3
Reputacja:
2
Wyobraź sobie, że w I i II edycji zasłony zdominowały flagi, żadna inna postać praktycznie się nie liczyła. Wystarczyła zasłonka i 2 łotrów do nękania łowców.
W drugiej edycji zasłonowcy przynajmniej mogli ze sobą walczyć. Nawet łotrzy i łowcy zasłonki powstawały (na wyższym poziomie silniejsi od knechtów).
Co do parowania i broni nie trudno zmienić im statystyki np. krzyżakowi dać 8 parowania zwykłego, ale to by się odbiło na zasłonowcach bo teraz nie ważne ile akcji poświęcisz na zasłonkę i tak dostaniesz 20.
Liczba postów: 221
Liczba wątków: 27
Reputacja:
5
Zasłona vs zasłonie została wprowadzona w drugiej edycji i nie było z tego co pamiętam o tym zmiany w zasadach gry.. Wtedy każdy gracz prosiłby coś zrobić z zasłonowcami bo nic się im zrobić, więc to wprowadzono. W teorii to wygląda inaczej niż w praktyce. Tak może być że ktoś będzie miał na Ciebie 50% i miał Cię na 3 ak. a Ty go na 6-7, ale od tego masz kolegów z gildii których zadaniem będzie nie dopuszczać do Ciebie łowców i graczy którzy maja realną szanse Cię zabić.