02-10-2014, 13:11
Tutaj będę wstawiał grafiki przedmiotów z odjętym tłem.
Ankieta: Chcecie takich awatarków dla wydropionych itemów? Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie. |
|||
TAK | 15 | 88.24% | |
NIE | 2 | 11.76% | |
Razem | 17 głosów | 100% |
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie | [Wyniki ankiety] |
Wygląd itemów na planszy
|
02-10-2014, 14:51
Przydatność takich "beztłowych" obrazków widziałbym tylko jako awatarki dropa - w plecaku wolę mieć wersje z tłami, choćby z tego względu, że są tam w większości wypadków nałożone też jakieś cieniowania, a gdy się je usunie, to rzecz wygląda raczej słabo. Jeśli więc przygotowujesz to pod dropa, to git i popieram, jeśli do plecaka czy sklepów, to jestem na nie.
Aha, podobnie jak Crazy też widzę tło Ale jak sobie kliknę prawym np. obrazek Wilka z poradnika, to też widzę tło, a w grze go nie ma - więc może wszystko jest okej
"A oni wciąż nas mają za nic - choć podobno nowy czas,
tkwią rozparci za biurkami dzieląc czas na ich i nasz... A oni zawsze tacy sami i nieważne, skąd dziś są: okopani przepisami grają tak jak chcą..."
02-10-2014, 15:42
Crazy
To są przedmioty bez tła, aby to sprawdzić prawy przycisk myszy>"zapisz obrazek jako"> i otwierasz (mi na win 7 widnieje sama grafika bez białego tła) . Bezimienny To są przedmioty przygotowane nie do plecaka, sklepu itp. Te grafiki mają mieć zastosowanie gdy przedmiot leży na ziemi w celu rozróżniania i dodatkowego efektu w grze . Robione pod ten temat: http://duelmmo.pl/forum/showthread.php?tid=31 tutaj będę dołączał załączniki, ponieważ nie da się już do pierwszego posta...
02-10-2014, 17:57
...
02-10-2014, 18:03
Widzę tylko jeden potencjalny problem: grafiki ziół, ryb i minerałów. Ponieważ często bywa, że leży tego cholerstwa na danej planszy mnóstwo, chyba byłoby lepiej zostawić tak, jak jest teraz - tzn. żeby wszystkie zioła miały jedną ikonkę, wszystkie minerały jedną i wszystkie ryby też jedną. To zapobiegnie niepotrzebnym lagom przy wyświetlaniu 180 różnych ikonek...
"A oni wciąż nas mają za nic - choć podobno nowy czas,
tkwią rozparci za biurkami dzieląc czas na ich i nasz... A oni zawsze tacy sami i nieważne, skąd dziś są: okopani przepisami grają tak jak chcą..."
02-10-2014, 18:11
180 różnych ikonek to raczej nie
ja bym powiedział, że 4-5 różnych ikonek w ilości 40-50 sztuk każda Swoją drogą ja bym czyszczenie mapy od 30-40 przedmiotów ustawił...
02-10-2014, 18:18
(02-10-2014, 18:11)Heeron napisał(a): 180 różnych ikonek to raczej nie Wbij conajmniej 25 alchemii. z nie więcej niż 30 itemami na planszy, to pogadamy. Powodzenia Niech zostanie tak jak jest. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|